Precision Processor

3:49 PM Posted In Edit This 0 Comments »
You've got a very experiential way of learning and a strong mathematical mind. You're able to whittle even the most complex situation down to comprehensible component parts. In short, you have mastered the art and science of precision. That's what makes you a Precision Processor.

For you, life is a series of equations. Your brain is naturally predisposed to intense mathematical acuity, and your understanding of numerical problems is unparalleled. It's second nature for you to cut to the heart of an issue, so that you can discover quick solutions to problems while others get bogged down in unnecessary details.
One Precision Processor that comes to mind is the Greek philosopher-mathematician, Pythagoras. Pythagoras had a mind for numbers and, as such, could come up with previously unknown theories like his method for calculating the sides of a right triangle (a2+b2=c2). You too, can use numbers to translate aspects of the world around you — something that doesn't come easily to everyone. Your quick mathematical mind will allow you to communicate a variety of ideas to other people, so don't keep it to yourself.

Precision Processors can apply their mathematical skills to any situation involving numbers. That's a talent that will come in handy for everything from the workplace to splitting a bill 12 ways to converting foreign currency in your head. Others often look to you to do the math and luckily, you're well equipped.

pengalaman aku naik bas

10:35 AM Posted In Edit This 0 Comments »
alkisahnyer begini.. wah wah.. smlm ptg, aku ponteng claz accp, g teman faizal g mid valley, die g appointment dgn yun nam, ala, bende alah rambut tu la.. die kate, rmbut die dh truk sgt ilang, mcm ala2 pulau mcm tu.. haha.. sorry pa, jgn marah ma yer.. appointment tu pkul12.30, kite org smpai sane, ngam2 pkul12.30.. so, apointment tu, ambik mase 2jam s'tgh, nk kene cuci rmbut la, ape lagik ntah.. yg aku t'kejut nyer, apsal mahal yg amat sgt dgn yun nam tu.. mahal yg sgt2 la.. xmampu klau bdk2 student nk g sane.. org keje2 b'pangkat besar jer mampu g sane.. ade yg package tu smpai 3k lebih tau.. peh, baik aku cube care lain la klau mcm tu.. s'panjang 2jam lebih tu, aku m'nnti la dgn penuh sabar si faizal nie.. xde pape yg m'narik pun yg b'laku mase kat mid tu.. hahaha.. lps setel, kite org pun g mkn.. pas2 blik naik komuter, turun kat bank negara.. faizal continue blik naik lrt star, tp aku, b'jln kaki k dpn petama, tunggu bas kat sane..

ha, d cni la kisah aku b'mule.. smpai2 jer, bas kg pdn , no32 tu dh tunggu, aku xingat plak no plat bas tu.. xpela la.. hihihi.. aku pun naik, n dpt tempat dulu, agak dpn la tempat duduk aku.. rupe2 nyer, bas nie, bas yg same aku naik pg td.. sorg pakcik yg m'bawe pas (rase aku, pakcik nie sakit la, sbb kat tekak die tu, b'tebuk, klau die batuk, kene letak tisu plak kat dpn tekak tu) & konduktor nyer, ade la s'org bdk pompuan, yg agak besar, agak gelap kulit nyer, & agak mcm2 la.. hahaha.. bas pun b'jln dgn slumber nyer m'nuju k kg pdn.. & nk d jadikkn crite nyer, mase smpai kat dpn maybank, mcm biase la, bas akn brenti, tunggu org2 kg pdn nk pulang k umah.. mase tu, bas xde la full sgt, tp bdk konduktor bas yg pompuan nie, dok arah2 org suruh msuk smpai blakang jugak.. pas2, ade 1group bdk2 laki, dlm 4-5org, aku xsure die org bdk mlayu @ bdk indon, klau bdk malaysia pun, mgkin blah2 sabah mcm tu.. die org nie b'gurau2 la dgn bdk konduktor bas yg pompuan nie, b'gayut2 kat pintu blakang.. & tibe2, ade sorg uncle cine naik dr pintu blakang, & die b'diri, xduduk pun, pas2, bdk pompuan tu, ckp la, suruh bdk2 laki nie b'alih skit, bg tempat skit utk uncle tu duduk.. ntah mane silap nyer, aku pun xpasti, tibe2 mcm jadik perang mulut plak antare bdk pompuan & salah sorg group bdk laki nie.. gaduh kaw2 punyer bahase la, aku pun, xnk la tulis kat cni, xpsal2 kene sue plak aku nnti.. !@#$%^&*()_+ kuar la bende2 nie sume.. lame wei die org perang mulut, dr maybank kat pudu tu, smpai traiffic light kat simpang empat g times square tu.. gaduh ajak b'tumbuk pun ade.. tp lps jer dr traffic light times square tu, bas brenti kat 1bustop nie, then tibe2...

wahh... cube teka?? hahaha.. bdk laki nie, sorg.. g terjah k dpn, tumbuk muke bdk pompuan nie.. t'kejut beruk aku mase tu.. bdk pompuan nie pun m'lawan, so, jadik la kejadian tumbuk m'numbuk mcm crite2 dlm filem tu.. bdk laki tu jatuh k lantai bas, bdk pompuan tu himpap die, tumbuk punyer tumbuk, smpai aku pun xprasan, aku tibe2 m'jerit suruh brenti.. b'gegar2 bas aku.. hahahaha.. org rmai pun tlg leraikn la, & halau geng2 bdk laki nie turun dr bas.. rupe2 nyer, pakcik yg bwk bas tu, bapak bdk pompuan nie.. mane aku dpt tau, itu pun sbb, bile pakcik tu dh nmpak anak die kene tumbuk kat muke, pas2 pakcik tu kejar bdk laki tu kat luar plak.. mase kat luar tu, aku xnmpak ape yg b'laku, tp yg aku pasti, mcm pakcik tu plak g hentem bdk laki tu.. pastu ade la org lain tlg leraikn, tarik pakcik tu msuk dlm bas smule.. kecoh siot dlm bas tu, aku nie, takut yg amat, takut aku plak dpt tempias nnti.. after tu, pakcik tu trus continue bwk bas, tp aku mcm ade dgr2, org2 dlm bas tu ckp, pakcik nie name Ujang kot, dgr kate, Ujang nie nk ajak org2 kg pdn hentam abis2 bdk laki td tu.. tp aku xtau la aper yg jadik pasni.. nnti klau ade pape yg t'baru, aku kongsi dlm blog nie yer.. hahaha.. s'panjang dlm bas tu, sume org b'cerite psal bende yg kecoh2 td nie.. mmg pd aku, bdk pompuan nie agak kurang sopan skit bile b'ckp.. bile dgn org malaysia, die b'ckp agak kasar la gak, tp klau dgn yg indon2 nie, lagik b'gande2 kasar bhase nyer.. mmg patut kene pun bdk pompuan tu.. tp, aku mcm xcaye la plak, brani bdk laki tu, g tumbuk muke bdk pompuan nie, dlm bas, dgn keadaan org yg rmai tu.. gentlemen btul bdk laki tu..

hahaha.. itu la 1st p'galaman aku naik bas kg pdn, yg amat m'nakutkn.. hahaha.. mmg slalo bile naik bas kg pdn, aku rase mcm seram2 skit, sbb org2 die mcm kasar s'mcm jer.. tp xsangke plak ari s'mlm, btul2 ade kejadian jadik dpn mate aku.. so, pade aku, org b'budi kite b'bhase la elok2 yer.. klau bleh, hormat la org keliling kite, wlaupun org tu bangse asing skali pun.. tp, klau org tu dh b'lebih2, aku pun m'yirap gak.. hihi.. ok, aku k'letihan m'naip post yg t'sgt panjang nie, ntah,2 ape yg aku taip pun, dh tungang t'balik agak nyer crite nyer.. tp, pape pun, ape yg aku crite nie, btul2 b'laku dlm idup aku tau.. tak main2 punyer..

about me (continue)

10:30 AM Posted In Edit This 0 Comments »
cream

# competitive and sportive # don’t like losing and always cheerful # you are trustworthy and very out-going # you choose love carefully, and don’t fall in love easily, but once you find the right one, you don’t let go for a long time

about me

10:25 AM Posted In Edit This 0 Comments »
it’s all about me..

# has a lot of ideas # difficult to fathom # thinks forward # unique and brilliant # extraordinary ideas # sharp thinking # fine and strong clairvoyance # can become good doctors # careful & cautious # dynamic in personality # secretive # inquisitive # knows how to dig secrets # always thinking # less talkative but amiable # brave and generous # patient # stubborn and hard-hearted # if there is a will, there is a way # determined # never give up # hardly become angry unless provoked # loves to be alone # thinks differently from others # sharp-minded # motivates oneself # does not appreciate praises # high-spirited # well-built and tough # deep love and emotions # romantic # uncertain in relationship # homely # hardworking # high abilities # trustworthy # honest and keeps secrets # not able to control emotions # unpredictable